jul 06

Meubelmerk in de spotlight: Sofacompany

Een nieuwe rubriek op mijn blog! Elke maand wil ik een meubelmerk, waar ik graag mee werk in mijn adviezen, in de spotlight zetten. Deze maand is dat Sofacompany. Dit Deense duurzame merk staat voor een hoge kwaliteit tegen een toegankelijke prijs. Ik zelf ben heel erg gecharmeerd van Scandinavisch design en vind het heel goed werken om Scandinavische merken in het hogere segment te mixen met een Sofacompany, die een wat meer toegankelijke prijs hanteert. Ik probeer ook zoveel mogelijk te werken met duurzame merken en op het gebied van duurzaamheid heeft Sofacompany verschillende initiatieven genomen om het hele proces van ondernemen zo duurzaam mogelijk te maken. Zo is hun transport CO2-neutraal en hebben ze een partnerschap met Trees For The Future. Deze organisatie helpt mensen in Kenia aan een onafhankelijk en duurzaam leven. Sofacompany doneert voor elke bestelling 5 bomen aan deze organisatie. Een groen bedrijf dus!

Daarom ben ik ook supertrots dat ik een hocker van ze mag uitproberen! Ik heb gekozen voor de Honey hocker in Danny indigo Blue (via deze link kun je ‘m bekijken in de webshop). De kleur is heel fris en helder en de stof lekker zacht. Zoals jullie vast wel weten heb ik een behoorlijk kleurrijk interieur. Het leek me mooi om te kiezen voor een variatie van blauw, voor een ton-sur-ton-effect met de bank. Er zijn namelijk al genoeg accentkleuren aanwezig in de zithoek. Het fijne is dat er veel kleurkeuze is bij Sofacompany, waaronder ook lekker uitgesproken tinten.

Het is een trend om de zithoek steeds meer flexibel te maken. Mensen zitten minder met z’n allen voor de tv, maar meer allemaal op eigen schermen (het is nou eenmaal zo). De zithoek is dus minder gecentreerd en mag daardoor lekker verschuifbaar zijn. Heel fijn en praktisch om dan te werken met verschillende bijzettafeltjes, bankjes, fauteuils en hockers. Allemaal verbonden met een groot kleed. Ook zien we steeds meer ronde vormen, dat geeft een meer dynamische sfeer. De Honey hocker beweegt dus ideaal mee in een lekker flexibele zithoek.

Onze zithoek hebben we in het voorjaar vernieuwd met nieuwe banken en tafeltjes. We zijn van een hoekbank naar twee losse banken gegaan. Zo hebben we meer zitplekken gecreëerd voor ons gezin. Maar wanneer je een hoekbank hebt gehad, is het wel even wennen aan een gewone bank. Hoe gaan we dan echt lekker relaxen op de bank? En dan bedoel ik hangen dus, met de voeten omhoog. Nou daar kun je dus een hocker voor gebruiken.

De hocker is ook nog multifunctioneel en kan ook dienst doen als tafeltje. Ultra-flexibel dus.

Wij zijn er superblij mee!

Honey Hocker in Danny Indigo blauw

Sofacompany