jan 24

Maison&Objet Parijs 2019

Afgelopen weekend vertrok ik samen met Marc (the husband) naar Parijs! We gingen voor de must-see interieurbeurs Maison&Objet, maar aangezien Parijs de stad van de liefde is, maakten we er meteen een heel weekend weg van.

Nou zou je op Maison&Objet ook prima meerdere dagen kunnen vertoeven. De beurs is groot. Heel groot. Er is zoveel te zien! Gelukkig is alles heel overzichtelijk ingedeeld in verschillende hallen. Van stationary, accessoires tot de gerenommeerde designmerken. Alles staat op deze beurs. Voor mij het meest inspirerend zijn Hal 5 en 6, ‘Unique and Eclectic’ en ‘Today’. Oftewel design, modern, vernieuwend.

 

Trends gespot:

Er was een duidelijk contrast te zien. Aan de ene kant het rijke, warme, wereldse, kleurrijke, bijna-absurdistische zoals de gekleurde planten bij Pols Potten, de geweldige overdetop stand van Seletti. En daar tegenover het aardse, zachte, warme, natuurlijke, zoals de stand van HK Living met een heerlijke jaren 70 vibe.

Kleuren: Zachte nude-tinten in combinatie met hardere meer verzadigde tinten als koningsblauw, paars, geel en fuchia.

Materialen: Veel glas, spiegels overal en terrazzo is toch wel het nieuwe marmer. Ook opvallend veel kleden op wanden.

 

Where to eat:

Wij sliepen in het 9earrondissement, dichtbij de Sacre Coeur. Een levendige buurt met veel gezellige kroegjes. We hebben superlekker en leuk Vietnamees gegeten bij hanoi  Cà Phê, een echte aanrader (hanoi-caphe.com). Brunchen deden we bij Buvette, beetje krap maar oh zo lekker (ilovebuvette.com).