apr 30

Hoe maak je een gallery wall?

De gallery wall wordt in oneindig veel variaties toegepast in de interieurs van nu. Het past bij bijna elke stijl en kan echt persoonlijkheid laten zien in je interieur. Pas geleden pakte ik de gallery wall in ons huis aan en maakte er een XXL gallery wall van! Via Instagram kreeg ik veel vragen over de muur en hoe ik het aan heb gepakt. Dus bij deze mijn tips & tricks!

Compositie: het is handig om te kiezen voor een stijl of kleurthema, zodat alles bij elkaar past. Op die manier kan het eigenlijk niet snel fout gaan. Op websites als Desenio, kun je kant en klare sets bestellen inclusief lijsten. Maar het mag natuurlijk ook wat spannender! Ik heb gekozen voor een mix van foto’s, grafische prints en illustraties in allerlei kleuren. Wat dan wel belangrijk is, is de afwisseling. Zorg dat je elk type afwisselt, dus niet al je posters met tekst naast elkaar en alle foto’s bij elkaar. Of alle roze afbeeldingen bij elkaar. Zorg voor balans.

Aanpak: Bedenk waar je de schilderijen wilt hangen en in welke vorm. Wellicht wil je een vlak vullen, zoals mijn vorige gallery wall, of misschien mag het wel wat meer gespreid, in een losse vorm. Maak op de grond eerst de compositie. Mocht je nog niet alle posters in huis hebben kun je ook een stuk papier uitknippen op het formaat van de lijst. Een hele handige tip is om dit digitaal te doen. Ik heb mijn compositie gemaakt in Photoshop. Het vlak waar de lijsten komen was het canvas, zet dit op schaal. Vervolgens schaal je ook je foto’s en afbeeldingen van posters etc. Werken die je niet digitaal hebt fotografeer je. Zo kun je lekker digitaal gaan schuiven tot je tevreden bent! Meet vervolgens alles goed uit op je wand en hangen maar. Wij hebben spijkers gebruikt, omdat de wand hiervoor geschikt was. Maar je kunt ook tape of schroeven gebruiken.

Maar wat hang je er dan neer? Oké, je hebt natuurlijk de bekende sites als een Desenio en Juniqe, je kunt hier heel veel toffe posters vinden. Ook voor lijsten zijn deze websites fijn. Ook veel mooie opties bij Paper Collective, hier is al meer een selectie gemaakt. Ook HK Living heeft erg mooie prints, die vaak al ingelijst zijn. Voor foto’s vind ik Albelli een handige website en ben ik op het moment fan van hun forex-wanddecoratie. Het weegt bijna niks, ziet er heel strak uit en het is een mat materiaal, dus spiegelt niet. Persoonlijk val ik telkens voor de zeefdrukken van Studio Boot, vanwege de felle uitgesproken kleuren en teksten. Dan nog wat pareltjes: French Toast Studio, voor fijne illustraties in pastel. The Colorful Crew, echt heel tof, en check ook even de t-shirts. En bekijk deze ook nog even: Emma Make, VleijtLéa Maupetit. #nospon